Menu Sluiten

Huis verhuren aan de Costa Blanca

Uw huis verhuren aan de Costa Blanca?

Huis verhuren aan de Costa Blanca, SpanjeAls u in het bezit bent van een eigen (vakantie) woning aan de Costa Blanca, dan kunt u deze, om meer rendement te genereren, verhuren aan bijvoorbeeld mede Nederlanders of Vlamingen. Het heeft zo z’n voor en nadelen om uw eigen woning te verhuren.

Voordelen van huis verhuren aan de Costa Blanca.

We beginnen met de voordelen om een huis te verhuren:

 • Uw vaste kosten worden (deels) betaald door uw huur inkomsten.
 • Uw woning wordt op regelmatige basis gebruikt, en dus gelucht.
 • U verminderd of zelfs sluit u uit, het kraken van uw woning, een vervelende zaak in Spanje
 • Woning, en zeker beneden en rijtjes woning, een bewoonde indruk geven.

Nadelen van een huis verhuren aan de Costa Blanca.

Ieder voordeel heeft ook een nadeel, of nadelen, zo ook het verhuren van een woning in Spanje:

 • U heeft een verhuur licentie nodig, zonder deze licentie kunt u een hoge boete krijgen.
 • Uw (vakantie) woning wordt gebruikt, dus er kunnen beschadigingen voorkomen.
 • In het ergste geval, kan uw woning “uitgeleefd” worden door een huurder.
 • Er is een kans dat er criminele activiteiten in uw huis worden gedaan.
 • U kunt als eigenaar, door slechte huurders, door andere eigenaren worden genegeerd.
 • Lawaai, en overmatig drank misbruik. Uiteindelijk komt dit bij u op uw bordje.
 • Matrassen e.d. voor de verhuur, niet gebruiken voor eigen gebruik.

Zo ziet u maar, dit zijn zomaar wat punten waar u rekening mee moet houden bij het verhuren van uw eigen particuliere woning.

Lange termijn verhuur.

Het mooi is van de Costa Blanca, dat het verhuurseizoen best lang kan zijn. Met ruim 300 dagen zon per jaar, kunt u dus ook lange termijn verhuren. Daarbij, is er veel vraag naar winterverhuur, Nederlanders en Belgen willen graag in Spanje overwinteren. Bij lange termijn verhuur moet u dus rekening houden dat u wellicht zelf geen gebruik (meer) kunt maken van uw eigen woning. Denk er over na of u dus lange termijn verhuur wilt aanbieden. Om uw woning bijvoorbeeld gratis aan te bieden, kan dat bij onze partner CostaBlanca-Marktplaats.nl, zo heeft u de mogelijkheid om lokaal te adverteren aan de Costa

Verplichte verhuurlicentie / verhuurvergunning.

Huurlicentie in regio Valencia, Costa BlancaVoordat u uw woning kunt of wilt aanbieden om te verhuren, is het raadzaam om na te gaan of dit wel is toegestaan in uw woonplaats of regio. Wellicht is het zelfs niet toegestaan door de VVE, als u bijvoorbeeld een appartement wilt verhuren. Sommige VVE’s zijn overeen gekomen dat een verhuurder bijvoorbeeld 10 of 15% meer moet bijdragen aan de VVE kas, voor overlast, opruimen e.d. Maar, als verhuren is toegestaan dan moet je een verhuurlicentie aanvragen, dit is verplicht, en als u dit niet doet, kunt u een hoge boete riskeren. Een licentie geldt sowieso voor verhuur voor korte periodes, mits u uw huis aanbiedt als vakantiewoning. Om voor een licentie of beter gezegd een verhuurvergunning in aanmerking te komen moet u de vakantiewoning geschikt maken voor de verhuur. Er zijn bepaalde voorwaarden waar het huis aan moet voldoen, en uiteindelijk zal het gekeurd moeten worden. Dit is beslist nodig, en een keuring kan, zoals alles hier in Spanje, soms nog wel eventjes duren. Neem daar dus ruim de tijd voor, voordat u gaat verhuren.

Belastingen

U ontkomt er niet aan, als u uw woning verhuurt dan dient u daar belasting over betalen in Spanje. Dat geldt ook als u dit op afstand regelt, dus als u vanuit Nederland of België uw huis verhuurt, moet u nog steeds belasting betalen over de inkomsten. De laatste jaren is de belastingdienst steeds actiever aan het controleren, en mede door het internet, is er bijna geen ontkomen aan. Als u uw woning op een verhuursite zet, dan weet de belastingdienst u makkelijk te vinden. U moet dus belasting betalen, ook als u in Nederland of België woont, en om dubbel betalen te voorkomen, is er een “vrijstellingsmethode”. Vraag ernaar bij uw Gestor, administratiekantoor of advocaat.

Beheer van uw vakantiehuis.

Als u uw woning verhuurt op afstand, dus u woont zelf in Nederland of België, dan is het raadzaam om het beheer uit te besteden. Wij als sleutelbeheerders hebben er voor gekozen om geen verhuur te doen, want dat betekent sleutel afgeven, sleutel aannemen, schade opnemen, huis schoonmaken voor de volgende bezoekers. Wij hebben ons gespecialiseerd in sleutelbeheer bij afwezigheid. Als u uw woning wilt laten beheren voor de verhuur, zoek dan even op internet naar Sleutelbeheerder verhuur. Dit zijn mensen die dit dagelijks doen, en zij kunnen u voor een gering bedrag veel werk uit handen nemen. Als u wel geïnteresseerd bent in onze sleutelbeheer, bekijk dan onze aantrekkelijke keyholding pakketten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Keyholding Costa Blanca Zuid