Menu Sluiten

IPTV Nederlandse TV in Spanje kijken

IPTV kijken in Spanje

IPTV, Nederlandse en Belgische TV kijken in Spanje.

IPTV, we krijgen veel vragen, van mensen die een vakantiewoning of permanent in Spanje willen wonen, hoe er Nederlandse en Belgische TV gekeken kan worden. Daar zijn meerdere manieren voor om Nederlandse TV te kijken in Spanje.

TV kijken met behulp van NLZIET.

U kunt, als u permanent in Spanje wilt gaan wonen, een abonnement nemen op NLZIET. Dan heeft u de meest bekende Nederlandse zenders, wel meer dan 40 zenders is mogelijk. Een actueel overzicht kunt u zien op de website van NLziet.nl. Het nadeel van NLziet is dat er verhalen gaan, dat u een Nederlands adres moet hebben, dat is ons nog niet geheel duidelijk, maar dat kan voor sommige mensen een probleem zijn, als geen familie hebt in Nederland bijvoorbeeld. Het kan ook een nadeel zijn, als u meer wilt kijken, dan wat NLziet u aanbied.

Nederlandse IPTV kijken in Spanje met NLziet

IPTV in Spanje, de oplossing voor Nederlandse TV en meer…

Om meer tv zenders te bekijken, gaan toch de meeste vragen over IPTV. Daar is voor sommige mensen nog iets van, wat is het precies, is het legaal, waar kan ik het krijgen, en wat kost het.

Met IPTV, wat dus niets meer is dan een hele uitgebreide versie van NLziet, zenders streamen vanaf internet, met of zonder een kastje. IPTV aanbieders bieden streams aan, die zij via diverse servers aanbieden.

Om deze IPTV zenders te “ontvangen” heb je een Smart TV nodig, om een App te installeren, en via de App kunt u dan IPTV bekijken. Heeft u geen Smart TV, dan kunt u een kastje aanschaffen, dat is niets meer dan een mini computer die werkt met Linux of Android. Linux is meestal sneller, Android heeft meer keuze in Apps. De aangeboden zenders blijven hetzelfde, of u nu de App of het kastje gebruikt. Zelf vinden we het kastje lekkerder werken, maar wij houden dan ook liever van losse kastjes.

Dan de vraag, is het legaal? Wat IPTV aanbieders aanbieden, is illegaal, het is meestal (altijd) beschermd beeldmateriaal, en mag niet zomaar door anderen aangeboden worden. en heel formeel, mag je als “ontvanger”, u dus, ook deze beelden niet zomaar binnenhalen, want ieder ruim denkend mens weet dat dit niet zomaar mag. Maarja, je moet toch wat, en dus kijken er ondertussen meer dan 100 miljoen mensen wereldwijd. Maar, omdat de regelgeving steeds wordt aangepast, is het nu ook mogelijk om kijkers te beboeten. Hoe zit dat?

IPTV kijken, met mogelijk een boete?

IPTV kijken, daar hadden we het al over, is dus illegaal. Als iets illegaal is, kun je beboet worden. Het is namelijk zo dat iedere internet provider in Europa moet bijhouden met gebruikers logs, wat de klant allemaal bekijkt en doet op internet. Als er reden is om een onderzoek te verrichten, moeten deze logs overhandigd worden aan de desbetreffende instanties. Een internet provider kan dus precies zien, dat u illegale beelden streamt van internet. En aangezien u bekend bent op internet met uw IP adres, is het niet moeilijk om u zelfs te blokkeren van internet. Kortom, het is dus niet raadzaam om “zomaar” IPTV te kijken (van niet reguliere aanbieders) De oplossing?

IPTV kijken met een VPN

De oplossing is om uw internet via een VPN te laten lopen. Dat is een tunnel, die de internet provider dus op een zijspoor zet. Alle internet gebeurtenissen die wel gezien mogen worden, zoals een website bezoeken met de laptop, is geen probleem, alleen het kastje, of de smart TV, adviseren wij om deze via een (hardwarematige) VPN te laten lopen, zodat deze een ander IP adres krijgt, en internet provider niet kan zien wat er gestreamd wordt, maar wel kan merken DAT er gestreamd wordt. Om dus geen problemen te krijgen, en dat geldt eigenlijk in heel Europa, adviseren wij altijd een VPN te gebruiken.

IPTV aanbieders in Nederland en Spanje

Wat kost IPTV kijken in Spanje?

Een IPTV abonnement is niet duur, maar de prijzen lopen nog wel eens uiteen. Ook is het zo, dat er veel aanbieders op internet aanwezig zijn, maar niets leveren, weg geld. Maar welke aanbieders zijn wel te vertrouwen? Tja, dat is een beetje een onderbuik gevoel. Je kunt zoiets niet altijd weten, en het gaat meestal van mond op mond reclame. de kosten zijn ongeveer tussen de 50 en 80 euro per jaar. Als je bekijkt dat een abonnement van Ziggo in Nederland ook tussen de 50 en 80 euro ligt, PER MAAND, dan begrijp je dat IPTV best wel favoriet is. Daarbij, je hebt met IPTV zoveel tvkanalen en video’s, wat richting de 30.000 gaat.

Welke aanbieder kunnen jullie aanbevelen.

Dit is een gevoelig puntje, we willen geen illegale praktijken promoten, en willen ook niet aanbieders promoten via de website, om bijvoorbeeld Google ons te laten verbannen. We kunnen dus niet echt optreden als adviseur, en hopende op uw begrip daarvoor.

Disclaimer: We willen zeker geen illegale praktijken promoten, bovenstaande post is alleen voor algemene informatie bestemd, en de mogelijkheid daarvan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Keyholding Costa Blanca Zuid