Menu Sluiten

Keyholding sleutelbeheer in Elche

Sleutelbeheer in Elche (ELX)?

Ayuntamiento de elche ELX AlicanteWe zijn ook actief in Elche voor onze diensten. Elche is zo’n 35 minuten rijden voor ons in noordelijke richting, richting het vliegveld van Alicante.

Heeft u een Spaanse villa, appartement of tussenwoning in Elche dan kunnen wij u van dienst zijn.

Wat te doen in Elche.

Elche, of ELX, is een van de bekendste steden aan de Costa Blanca. Vraag iemand of ze al eens in Elche zijn geweest, en we weten zeker dat dit met een “ja” beantwoord wordt.

Elche is een gemeente en de hoofdstad van de Spaanse comarca Baix Vinalopó. Elche ligt op 23 kilometer van Alicante. Naar inwoneraantal, 227.659 op 1 januari 2016, is Elche de op twee na grootste stad van de regio Valencia. Het oorspronkelijke centrum van Elche ligt in de archeologische vindplaats L’Alcudia.Wikipedia

Gek genoeg is de economie van Elche is niet gebaseerd op toerisme, maar op schoenen. Wist u bijvoorbeeld dat Elche meer dan 1000 schoenfabrieken heeft, en de schoenhandel beperkt zich niet alleen voor Spanje, maar wordt veel geëxporteerd naar andere landen van Europa. Een deel van de gemeente Elche ligt aan de kust, maar het grootste deel van de stad ligt op vijftien kilometer afstand van de Middellandse Zee.

Landbouw speelt een grote belangrijke rol in Elche met de productie van dadels, olijven, granen en granaatappels. De rubberhandel biedt werk aan bijna 20% van de inwoners van Elche en omgeving.

Zorg ervoor dat je een bezoek brengt aan de plaatselijke markt waar vers fruit en groenten worden verkocht, evenals andere lokaal gemaakte goederen en producten – marktdag in Elche is op maandag.

Elche is beroemd om zijn palmbomen. De Elche Palm Grove is een boomgaard met meer dan 200.000 palmbomen en is in 2000 door UNESCO uitgeroepen tot erfgoed.

Een bezoek waard zijn onder andere de volgende locaties:

Palmeral

Palmeral is waarschijnlijk het meest bezochte uitje van Elche. De Palmeral van Elche, een landschap van dadelpalmen, werd formeel aangelegd, met uitgebreide irrigatiesystemen, op het moment dat de moslimstad Elche werd gebouwd, tegen het einde van de tiende eeuw na Christus, toen een groot deel van het Iberisch schiereiland Arabisch was. De Palmeral is een oase, een systeem voor agrarische productie in droge gebieden. Het is ook een uniek voorbeeld van Arabische landbouwpraktijken op het Europese continent. De teelt van dadelpalmen in Elche is op zijn minst bekend sinds de Iberische tijd, rond de vijfde eeuw voor Christus.

Basílica de Santa Maria

Deze basiliek bevindt zich in het oude centrum van Elche. De Basiliek van Santa María bevindt zich op de plek waar in de islamitische tijd de belangrijkste moskee stond. Na de verovering van de stad door Jaume I in 1265 bleef de moskee tot 1334 op deze plek staan. Daarbovenop werd de eerste katholieke kerk gebouwd, waarschijnlijk in gotische stijl en met een kruisopstelling, die bleef staan tot 1492.

Huerto del Cura

Jardín Huerto del Cura, het juweel van Elche’s historische palmenbos, de Palmeral. We nodigen je uit om in alle rust over de paden van het Huerto te wandelen, genietend van de coëxistentie van mediterrane en tropische planten, in de stilte van deze oase in het centrum van de stad. Geniet van het licht en de weerspiegeling ervan in de vele vijvers waar vissen en vogels de palmbomen vergezellen in hun dagelijkse siësta. De tuin van Huerto del Cura werd in 1943 uitgeroepen tot Nationale Artistieke Tuin.

Op zoek naar meer uitjes, kijk bijvoorbeeld op de Tripadvisor pagina van Elche

Video Elche / ELX

Aantal bewoners in Elche.

Het stadje heeft ruim 227000 inwoners, maar dat zal alleen maar meer worden, ook hier worden nieuwe bouwprojecten gestart, en wellicht staat uw nieuwe woning straks hier.

Elche (ELX) heeft ook een website, ga naar visitelche.com om deze te bezoeken.

Bereikbaarheid.

Elche ligt op ca. 5 minuten van Alicante-Elche Airport en ca. 55 minuten van Corvera Murcia International Airport.

Sleutelbeheer / Keyholding.

Nieuwsgierig geworden wat wij u kunnen bieden in Elche, bekijk dan onze sleutelbeheer / keyholding pakketten. U heeft al een basispakket voor slechts €14,95 per maand.

Keyholding Costa Blanca Zuid