Menu Sluiten

Keyholding sleutelbeheer in Rojales

Sleutelbeheer / Keyholding in Rojales?

Ayuntamiento-de-Rojales-AlicanteWe zijn ook actief in de regio Rojales voor onze diensten. Rojales ligt voor ons op zo’n 22 minuten rijden in noordelijke richting.

Heeft u een Spaanse villa, appartement of tussenwoning in Rojales dan kunnen wij u van dienst zijn.

Wat te doen in Rojales.


Rojales is een gemeente in de Spaanse provincie Alicante in de regio Valencia met een oppervlakte van 28 km². Rojales ligt vlak bij de CV920 tussen Guardamar del Segura en Orihuela en is ongeveer 35 minuten rijden van de luchthaven Alicante en 30 minuten rijden van Murcia luchthaven. Er is veel te doen in de omgeving van Rojales, zie bijvoorbeeld de Tripadvisor pagina, zoals AquaPark Ciudad Quesada,  een rondleiding bij Easy Horse Care Rescue Centre, Cuevas del Rodeo de Rojales, grotten die momenteel bewoond worden door artiesten. Ook is een bezoekje waard bij Harry’s Bar en Shenanigans Irish Bar. Leuke tip, op donderdags is de markt in Rojales vlak bij het gemeentehuis in het centrum. Parkeren aan de Malecón del Soto, de markt zelf is aan de Calle Albéniz.

Historie van Rojales

Door de eeuwen heen heeft de rivier de Segura de gebeurtenissen bepaald van de volkeren en culturen die in Rojales hebben geleefd. De vruchtbare gronden die door het water worden geïrrigeerd hebben ervoor gezorgd dat Rojales al sinds het vierde millennium voor Christus bestaat, zoals blijkt uit de eerste menselijke overblijfselen uit het laatste neolithicum. De overblijfselen van Iberische, Romeinse en Arabische nederzettingen zijn ook aanwezig in het gebied.

Aan het begin van de 14e eeuw wordt Rojales gedefinieerd als een stad onder de huidige naam -Rojales-Roxales- en de locatie, met de bouw van een stedelijk waterbouwkundig complex met monumentale kenmerken, dat de wijken van de gemeente aan beide zijden van de rivier de Segura zal structureren en de fysionomie zal bepalen. Vanaf dat moment zal Rojales een bloeiende evolutie doormaken als Huertano-stad.

Vanaf 1773 kende Rojales een belangrijke demografische groei dankzij de ontwikkeling van de landbouw, een activiteit van groot belang tot in de 19e eeuw. Met de industriële revolutie wisten de inwoners van de gemeente zich aan te passen aan de veranderingen en ontwikkelden ze andere economische sectoren tot de dag van vandaag, waar het toerisme een van de meest gevraagde diensten is.

Video Rojales

Aantal bewoners in Rojales.

Het stadje heeft ruim 17000 inwoners, maar dat zal alleen maar meer worden, ook hier worden nieuwe bouwprojecten gestart, en wellicht staat uw nieuwe woning straks hier.

De gemeente Rojales heeft ook een website, ga naar rojales.es om deze te bezoeken. De website is zowel in Spaans als in Engels te lezen.

Bereikbaarheid.

Rojales ligt op ca. 35 minuten van Alicante-Elche Airport en ca. 30 minuten van Corvera Murcia International Airport.

Sleutelbeheer / Keyholding.

Nieuwsgierig geworden wat wij u kunnen bieden in Rojales, bekijk dan onze sleutelbeheer / keyholding pakketten. U heeft al een basispakket voor slechts €14,95 per maand.

Keyholding Costa Blanca Zuid